automedia.investor.bg Възможни са два варианта, като при втория последиците могат да

...
automedia.investor.bg Възможни са два варианта, като при втория последиците могат да
Коментари Харесай

Какво да правим, ако сипем дизел на бензинов автомобил

automedia.investor.bg 
Възможни са два разновидността, като при втория последствията могат да бъдат много тежки

Попадане на дизелово гориво в резервоара на бензинов автомобил е един от най-големи кошмари за всеки водач. При новите коли това мъчно може да се случи, защото на отвора за резервоара написа какво гориво да се сипва, а и самото гърло е с друг размер, тъй че накрайникът на маркуча за зареждане не може да влезе. При по-старите коли обаче нещата са разнообразни, а и не всички чиновници на бензиностанции са задоволително деликатни.

 Какво да вършим, в случай че сипем дизел на бензинов автомобил

Общо-взето обстановката е много неприятна, по тази причина е добре да се знае какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати при сходна неточност, с цел да не се утежни ситуацията. А също по този начин и какъв ремонт следва, като това значително зависи от двата вероятни сюжета. При първия, в бензиновия контейнер попада гориво, само че колата към момента е на колонката и моторът не е стартиран, до момента в който при втория грешката става ясна по време на придвижване.

Двигателят още не е стартиран

Ако водачът самичък зарежда колата си, той би трябвало в действителност да не е на себе си и да обърка двата типа гориво. При някои (особено при разсеяните хора) това се случва, като изкючение не вършат и чиновниците на бензиностанции (за съжаление). Затова и при заплащане на сподели служителят съвсем постоянно споделя номерът на колонката и типа на горивото. Освен това той е записан и на издадения касов бон, тъй че грешката може да бъде открита незабавно.

Първото нещо, което се прави, е да не се започва моторът. Ако колата пречи, тя може да бъде избутана настрана от колонката за зареждане. При неточност на служителя, настоявайте управлението на бензиностанцията да извика евакуатор, с който да бъде откаран автомобила ви до сервиза. Там би трябвало да бъде свален резервоарът и да бъде измит и промит главно, с цел да не остане и диря от дизеловото гориво в него.

Грешката е открита по време на път

Лошият вид е, когато грешката бъде открита след овакантяване на бензиностанцията. Това се случва, в случай че е сипано по-малко количество дизел, а в резервоара има останал бензин. Съответно дизелът е по-тежък и „ пада ” на дъното на резервоара. Постепенно колата стартира да губи мощ и да пуши. В този случай е наложително незабавно кола да бъде спряна и да се повика помощ.

Ако виновността е на чиновниците на бензиностанцията, би трябвало да се върнете до обекта и да потърсите отговорност за случилото се. За задачата е добра да запазите и касовата записка, с която да удостоверите, че точно там са ви налели дизел вместо бензин. И надлежно да търсите отплата.

Предстоящия ремонт

Във всички случаи би трябвало да бъда свален резервоара, с цел да се източи цялото му наличие. След това той се промива и се цялостни с чист бензин. Освен това наложително би трябвало да бъдат погледнати и свещите, които най-вероятно ще бъдат покрити с черен нагар. В случая е по-добре те да бъдат сменени с чисто нови, вместо да се чистят. Промиват се и отворите към тях.

Инжекторите също се смъкват и се промиват, като наложително по-късно би трябвало да се премери и компресията в цилиндирите. Ако тя не е нужната, значи казусът е още по-сериозен. Добре е да се смени и маслото на двитагеля, до момента в който масленият филтър може да остане най-малко първоначално. Експертите предлагат даже втора промяна на маслото (този път с филтъра), откакто моторът поработи на луфт и се убедим, че всичко с него е наред. Те обаче предизвестяват, че може да се появи проблем с катализатора, който също да бъде запушен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР